Laboratuvarda Haberleşme dersinin uygulamalarına yönelik deneyler yapılmaktadır. Amaç dersi desteklemek ve pratik uygulamalarla konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır. Burada yapılan deneyleri 3 ayrı şekilde değerlendirebiliriz. Radyo Frekansıyla Haberleşme, Dijital Haberleşme ve Fiber Optik.

Radyo Frekansıyla Haberleşmede alıcı ve vericilerin bölümleri ve bu bölümlerin pratikte kullanılan çeşitleri ile ilgili ayrı ayrı deneyler yapılmaktadır. Örneğin osilatör çeşitleri, modülasyon çeşitleri, filitreler, amplifikatörler. Dijital Haberleşme amaçlı yapılan deneylerde ise pulse modülasyonu, pulse genlik modülasyonu, pulse zaman modülasyonu, örnekleme, sinyalin yeniden yaratılması, gürültü faktörü, flip flop gibi deneylerle dijital haberleşme konusunun öğrencilere uygulamalarla pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Laboratuvarımızda 2 adet Fiber Optik deney seti bulunmaktadır. Bu deneylerle öğrencinin fiber optik kabloların genel karakteristik özelliklerini ve fiber optik iletim teknolojisinin temellerini öğrenmesi amaçlanmaktadır.

Bu deneyler esnasında kullanılan Osilaskop, AF ve RF Sinyal Jeneratörü, Frekansmetre gibi ölçü aletlerinin kullanılması sağlanarak öğrencilerin ölçme ve değerlendirme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.