NDI (Non Destructive Inspection -Tahribatsız Kontrol Yöntemleri), uçak malzeme ve elemanlarına hasar vermeden uygulanan testlerdir. Laboratuvarımızda Havacılık Elektrik Elektroniği ve Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü öğrencilerine NDI yöntemlerinin teorik ve pratik eğitimleri verilmektedir.

Laboratuvarda Uygulanan NDI Prosesleri
Sıvı Flüoresan Penetrant Kontrol Prosesi (FPI)
Manyetik Parçacık Kontrol Prosesi (MPI)
Girdap Akımları İle Kontrol Prosesi (EC)
Ultrasonik Test Kontrol Prosesi (UT)

Laboratuvarın amaçları;
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi envanterinde bulunan uçak, uçak yapısal elemanları, uçak motor ve komponetleri, iniş takımları ve uçak aksesuar parçalarının süreksizlik-hata tespit amacıyla NDI kontrolleri.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kapsamındaki teorik derslerin uygulama ve atölye çalışmalarının yürütülmesi.
Tahribatsız muayene (NDI) Seviye-1 ve Seviye-2 sertifika kurslarının verilmesi ve belgelendirme işlemlerinin yapılması.
Sportif hava araçlarının NDI kontrollerinin yapılması.
Doktora, yüksek lisans ve lisans öğrenimindeki uygulamalı tez, proje veya çalışmaların yürütülmesi.
JAR 145 gereği NDI taleplerinin karşılanması.
Programlı bakımlar haricinde programsız NDI kontrolleri yapılarak uçuş emniyeti ve güvenilirliğin sağlanması.