Yapı ve sistemlerin tasarımında malzemelerin mekanik özelliklerinin belirlenmesi araştırma geliştirme çalışmaları ve kalite kontrolü için Instron 8501 servo-hidrolik test sistemi kullanılmaktadır. Bir malzemenin çekme dayanımı, basma dayanımı, akma dayanımı ve elastik modülü gibi mekanik özelliklerini içeren gerilme-şekil değişimi bilgileri statik yükleme altında çekme ve basma testleri ile bulunmaktadır. Bu mekanik özelliklerin yanında malzemenin yorulma dayanımı (S-N eğrileri) ve yorulma çatlak ilerleme bilgilerinin saptanması, çevrimsel yükler altında gerçekleştirilen testlerle yapılmaktadır.

Instron 8501 servo-hidrolik test sisteminde değişik tutuçular, extensometreler, load cells, yazılımlar gibi ilgili yardımcı teçhizatları içeren opsiyonel aksesuarlar ile çok sayıda değişik mekanik testler yapılabilmektedir.

Cihaz marka/modeli
Yük kapasitesi